O excelentă salată de toamnă, care poate deveni, în perioada posturilor, și o excelentă mâncare de post.
Ingrediente:
1 kg de ardei kapia, 3 roșii, 4-5 căței de usturoi, 4 linguri de ulei, 1 lingură de zahăr, 1 linguriță de oțet, sare și piper după gust.
Mod de preparare:
Ardeii se coc, se curăță de coajă și se lasă să se scurgă bine într-o sită. Uleiul se încinge într-o tigaie, se adaugă 3 căței de usturoi tăiați felii subțiri și se călesc circa 2 minute, apoi se adaugă roșiile cubulețe și se lasă să fiarbă la foc mic 5-6 minute. Se adaugă zahărul, sarea și piperul, se amestecă bine și se mai lasă la fiert vreo 5 minute. Sosul se lasă să se răcorească, apoi se răstoarnă într-un castron, se adaugă restul de usturoi pisat și oțetul și se amestecă bine. Se așează apoi unul câte unul ardeii, având grijă să se acopere cu sosul.
Mod de servire:
Se servesc foarte bine răciți (ar trebui lăsați 30-40 de minute la frigider) când sunt serviți pe post de salată, sau ușor călduți, ca mâncare de post.
No comments:
Post a Comment