Thursday, August 6, 2015

Banana Cake

Dintre toate fructele, mie și Maiei ne plac cel mai mult bananele. În orice cantitate și sub orice formă. De aceea, atunci când vrem ceva dulce, ne gândim de multe ori la ce putem face cu banane. Așa s-a născut și această prăjitură cu banane, fără coacere.

E nevoie de 250 grame de pișcoturi, 5 banane coapte, 250 ml iaurt cu banane, 200 ml iaurt grecesc, 300 ml frișcă lichidă, un plic gelatină, 2 plicuri zahăr vanilat, 50 grame ciocolată cu lapte.

O formă de cozonac, îmbrăcată în folie alimentară, se tapetează cu pișcoturi. 

3 banane se pun în blender cu zahărul vanilat și iaurtul grecesc și se amestecă bine. Se adaugă apoi iaurtul cu banane, gelatina topită și 200 ml de frișcă bătută. 

Jumătate din compoziție se toarnă în tavă, peste pișcoturi, se adaugă celelalte două banane întregi decojite și restul de compoziție. 

Deasupra se pun pișcoturi și se dă toată prăjitura la frigider pentru 4-5 ore.

Se scoate din formă, se îmbracă în frișcă și se ornează cu ciocolata cu lapte topită.

Wednesday, August 5, 2015

Cartofi cu șofran, lămâie și rozmarin

Fără îndoială, cartofii reprezintă garnitura cea mai des utilizată. Pentru a sparge, însă, monotonia cartofilor prăjiți, piure sau la cuptor, vă recomand această rețetă cu un ușor iz asiatic.

Pentru 4 persoane, aveți nevoie de 5-6 cartofi mari, coaja de la o lămâie, 2 crenguțe de rozmarin verde (sau o linguriță de rozmarin uscat), o jumătate de linguriță de șofran, 5 linguri de ulei de măsline, sare și piper după gust.

Cartofii se curăță de coajă, se spală bine și se taie în opt bucăți. Într-o tavă se pune uleiul de măsline, se adaugă cartofii, rozmarinul, coaja de lămâie, sarea, piperul, șofranul și 600 ml de apă. Se amestecă bine toate ingredientele și se dau la cuptor, la foc potrivit, pentru 30-40 de minute.

Monday, August 3, 2015

Cartofi împănați

Pentru că ne plac cartofii, și mai ales pentru că ne plac cartofii, rețeta această este cu cartofi și despre cartofi. Cu mușchi afumat, ciupercute, ceapă verde și brânză, muuulta brânză.


Pentru 4 persoane aveți nevoie de 8 cartofi medii, 16 felii de bacon, 100 grame de mușchi afumat, o ceapă verde, un cățel de usturoi, 2 ciuperci champignon, 3 linguri ulei de măsline, 100 grame cașcaval ras, 1 1/2 lingurițe amestec condimente (cimbru, busuioc, mentă, rozmarin, ienibahar). 

Cartofii se spală bine și se pun la fiert în coajă.

Intr-o tigaie se pune la încins uleiul împreună cu ceapă rondele și usturoiul tocat mărunt. După 10 secunde se adaugă mușchiul tocat și ciupercile mărunțite. Se lasă să se calească 3-4 minute, apoi se adaugă pastă de tomate, muștarul și condimentele. Se lasă la călit încă 2 minute, se ia tigaia de pe foc, se potrivește totul de sare și piper și se adaugă 50 grame de cașcaval ras.
Cartofii se curăță de coajă, se taie câte 1/2 centimetri din fiecare capăt, se scobesc și se înfășoară în câte 2 felii de bacon. 

Cartofii se umplu cu amestecul de carne, se presară restul de cașcaval deasupra și se dau la cuptor 10-15 minute, până se rumenește baconul.

Se servesc cu sos de roșii cu bucuioc și sos de iaurt cu mentă și usturoi.